Pias Daimbrownies
- 200 gram choklad (mjölkchoklad)
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2½ dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
- 2½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 rågad msk kakao
- 3 bitar daim (1½ dubbeldaim)
smord och bröad form (ströbröd/mandelspån/kokos/mjöl - allt funkar)
gärna fyrkantig ca 24x24 eller en rund 24 cm diameter form. Tar man en större form tänk på att förkorta gräddningstiden ordentligt.
Gör så här:
Smält smöret tillsammans med chokladen (bryt den i bitar först), gärna i micron. Tar en minut eller så, rör ordenligt så det blandas.
Vispa ägg och socker pösigt och vänd sen ner de torra varorna. Sist i med choklad och smörblandingen som har svalnat lite under tiden du arbetar.
Hacka daimen i småbitar eller gör som jag brukar - bara slarvigt knacka/bryta sönder daimen i sin förpackning.
Häll ner smeten i den smorda, bröade formen och strö sen daimen ovanpå. Grädda i 175 grader, mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
Njut. Blir bara godare efter nån dag också..
Jag har gjort dessa brownies och varierat dom genom att ha i dumle/japp/pollysar i smeten. Mjuk kola och vit choklad är också jättegott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar