LCHF-frallor
- 2 ägg
- 2 dl rysk yogurt (fet, minst 10% behövs)
- 50 gram mjukt smör
- 0,75 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl pofibrer
- 2 msk fiberhusk
- svarta vallmofrön (eller vad man nu önskar)
Blanda ägg, yogurt, smör (smälter till det lite i micron), salt och bakpulver med elvispen, strö över torrvarorna och blanda vidare tills allt gått ihop. Låt stå i 5-10 minuter så det fiberhusken ser till att blir en fast kletig deg. Värm ugnen till 175 grader under tiden.
Fördela i 6 delar i bunken och rulla i händerna varje mängd till en rund fralla och sätt på en plåt med bakplåtspapper. Strö över mycket vallmofrö (behövs inte penslas med något). Grädda sedan i ca 20 minuter (min ugn tog 23 minuter innan jag tog ut den). Det kommer inte bli lika mycket färg som vanliga frallor, men lite kan man nog ge det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar