Kesellaglass
2-3 portioner beroende på girighetsgrad.
- 1 ask frusna bär av valfri sort. Jag använde mig av jordgubbar (250g)
- 1 bytta kesella vanilj (7.5% fetthalt) (eller ta kesella+0.5-1 dl florsocker/sötningsmedel+vanilj)
- Stavmixer är ett måste.
Mixa de frusna bären till mos (tillsammans med eventuellt socker). Min mixer lät ovanligt brutal så jag slängde hela byttan i micron i 15 sekunder innan jag fortsatte.. hellre lite soggy glass än metallsplitter tänkte jag. Min mixer är gammal och klen - men mycket älskad *klappar den så den inte tar illa upp och dör i ren protest*. När frukten är mos tillsätter man kesellan och mixar några sekunder till så att det blir glassig sörja av det hela. Servera omedelbart.
Tro mig.. det blir gudomligt sorbetliknande. Riktigt gott, trots att det inte kom från hemglassbilen.
Viktväktarpoints? Tja.. Jag tryckte halva och fick sota endast för kesella vaniljen. 7,5 p i en bytta.. så 3, 25 points i en enorm portion glass- som trots allt är mer acceptabelt som mellis än.. glass. Men i ärlighetens namn.. nästa gång väljer jag en tredjedel istället. Så.. 2.5 points istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar