söndag 14 november 2010

Daimbrownies för Eva

Det finns några såna dära kakor som återkommer på familjens önskelista. Dessa brownies brukar inte göra någon besviken.

Pias Daimbrownies

  • 200 gram choklad (mjölkchoklad)
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 rågad msk kakao
  • 3 bitar daim (1½ dubbeldaim)

smord och bröad form (ströbröd/mandelspån/kokos/mjöl - allt funkar)
gärna fyrkantig ca 24x24 eller en rund 24 cm diameter form. Tar man en större form tänk på att förkorta gräddningstiden ordentligt.

Gör så här:

Smält smöret tillsammans med chokladen (bryt den i bitar först), gärna i micron. Tar en minut eller så, rör ordenligt så det blandas.
Vispa ägg och socker pösigt och vänd sen ner de torra varorna. Sist i med choklad och smörblandingen som har svalnat lite under tiden du arbetar.
Hacka daimen i småbitar eller gör som jag brukar - bara slarvigt knacka/bryta sönder daimen i sin förpackning.

Häll ner smeten i den smorda, bröade formen och strö sen daimen ovanpå. Grädda i 175 grader, mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.

Njut. Blir bara godare efter nån dag också..

Jag har gjort dessa brownies och varierat dom genom att ha i dumle/japp/pollysar i smeten. Mjuk kola och vit choklad är också jättegott.

Inga kommentarer: