Pias hallonkaka med vit choklad
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 1½ tsk vaniljsocker
- 1½ tsk citronenrasp (eller vanligt citronskal blandat med pyttelite socker eller lemoncurd)
- 50 gram hackad vit choklad (kan uteslutas.. blir lätt sött)
- 1-1½ dl djupfrysta hallon, sötad med lite socker ca 1 msk.
- flagad mandel (för att bröa formen med, samt som dekoration)
- pärlsocker
- hyvlad kylskåpskall margarin.. blir inte mer än 20 gram.
- smörad och bröad form. Jag bröade med lite flagad mandel jag krossat i min hand och lite ströbröd.
Gör så här:
Vispa socker och ägg. Ha i salt och vanilj, citron och vänd sedan ner mjölet och den hackade chokladen. Smeta ut den sega massan i den bröade formen och häll över hallonen och sockret. Strö över flagad mandel och hyvla över margarin med hjälp av en vanlig osthyvel. Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 30 minuter på 200 grader.
Kan ätas som den är, eller med vaniljvisp eller grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar